hai sa va mai dau cateva retete
Chiftelute cu morcovi si mere (de la 1 an)
Ingrediente-
- 1 kg morcovi
- 2 mere mari
- 400 ml lapte
- 100 g smantana
- 2 linguri zahar
- 75 gr gris
- 50 gr unt
Cum prepari?simplu: 1.Cureti si spelii morcovii.Ii razi mare sau ii tai in cubulete si ii fierbi in lapte,avand grija san u se lipeasca de cratita.
2.Intre timp,cureti merele si le dai pe razatoarea mare.Cand morcovii s-au inmuiat,iar laptele a scazut,presari grisul in ploaie,amestecand continuu.Adaugi zaharul si merele rase,omogenizezi si mai lasi cratita pe foc mic,timp de 5 minute.
3.Iei cu lingura din compozitie,o modolezi in forma de sfera si o asezi in tava unsa cu unt.
4.Pui cate un varf de lingurita smantana si dai tava la cuptor pentru 15 minute,la foc mijlociu.Servesti chiftelutele stropite cu putin unt topit,fie simple,fie cu garniture de paste.
Succes si pofta mare
DOVLECEL CU VITA SI SMINTINA (de la 8 luni)
Ingrediente: 1 dovlecel mediu, 50g carnita vita sau manzat, 1 lingura ulei de masline, un sfert de lingurita de smantana (pentru piticii nostri de peste 1 an se poate pune 2-3 lingurite) si putina sare.
Se fierbe dovlecelul cu putina sare si uleiul de masline, carnea de vacuta sa fie fiarta bine. Se paseaza impreuna cu dovlecelul si smantana si se face ca un piure. Va recomand mamici pentru pitici caci are un succes nebun!
Piure de cartofi copti cu rosii si parmezan
(de la 8 luni)
Ingrediente: o rosie, 3-4 cartofi, 2 lingurite de unt, 100ml de lapte, 1 galbenus, putin parmezan ras.
Se spala cartofii bine si se coc in cuptor. Se cojesc si se paseaza fierbinti. Se adauga apoi laptele incalzit si se bate compozitia cu telul. Se amesteca untul cu galbenusul si se adauga in piure. Se pune piureul intr-un vas termorezistent, se aseaza deasupra felii de rosii, lapte si parmezan ras. Se lasa 8-10 minute in cuptorul incins. Este o reteta delicioasa, pe care o adora pana si copiii mofturosi.