QUOTE(aandaaro @ Dec 12 2008, 02:40 PM)
Peste alb rasol - pt bb mai mare de 7 luni
Pentru 3-4 portii: 300 g de peste alb (salau, cod, merluciu, pastrav), 700 ml supa clara (lichidul obtinut prin fierberea legumelor, in special morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel), 10 g (2 lingurite unt), 1 ceapa intreaga, 1/2 cescuta de zeama lamaie, 2-3 fire de patrunjel, marar, rozmarin.
Cum se procedeaza:
Se curata pestele si se spala in mai multe ape (daca are solzi, dupa spalare, se trece prin jet de apa fierbinte). Se pune la fiert timp de 15 minute, la foc potrivit, in apa sau in 500 ml de lapte.
Se scoate de pe foc si, cu multa atentie, se curata de pielite si oase ( daca este cazul ). Pe cand este cald inca, se pune untul si zeama de lamaie. Verdeata, tocata foarte marunt, se presara pe deasupra.
Ca si garnitura puteti folosi orezul fiert, cartofii natur sau legumele ramase dupa folosirea supei clare, cu unt si, la cei mai mari de 1 an, cu un strop de sare.
ultumim pentru reteta aandaaro, trebuie sa fie tare bun, o sa incerc sigur!!!
te pup si o sa-ti zic cum i-a placut fetitei mele!